Guasha paard

Wat is Guasha therapie?

Sinds 2011, wordt de Guasha therapie ook voor paarden gebruikt. Net als mensen, kunnen paarden ook blokkades hebben veroorzaakt door afvalstoffen en toxines. Door de nauwe samenwerking tussen paardenliefhebber en paard, beïnvloeden de blokkades van ruiter en paard elkaar. Het mentale en fysieke welzijn van beide partijen zijn van groot belang. Dit geldt voor het paard in de sport maar ook voor recreatie. Een optimale balans van dit duo heeft enorme invloed op de prestaties en de kwaliteit van de relatie en is daarom ons einddoel. Bij een paard die mentaal en fysiek in balans is, kunnen de spieren ontspannen en ontwikkelen zij zich op een optimale manier. In het geval van stress of verkramping, gaat een paard, net als een mens, compenseren en andere spieren gebruiken om zichzelf te ondersteunen. Dit resulteert in onregelmatigheden bij het paard die niet uit te leggen zijn door fysieke aspecten. Uit het gedrag van het paard blijken de symptomen van blokkades. Het paard wordt onrustig, verliest focus en wordt angstig. Hetgeen dat kan leiden tot wegrennen, bokken en steigeren.

Guasha therapie geeft een goed inzicht in het ‘’probleemgebied’’ en initieert een beter doorstroming van QI (energie) en bloed die de blokkades verminderen en uiteindelijk oplossen. Het heeft een groot effect op een juiste ontwikkeling van de spiermassa en op de mentale rust van het paard. Pas als het paard én de ruiter ontspannen zijn, kan er worden gewerkt aan een betere verstandhouding.

 

Voordelen van de Guasha ruiter en paard:

  • Ter preventie en behandeling van klachten, blessures en ziektes
  • Verlichting bij artrose en reuma
  • Vermindering van blokkades, spierkrampen en pijn
  • Stimulering van het immuunsysteem
  • Versterking van het lichaam en stimulering van spieropbouw
  • Verbetering van de doorbloeding
  • Detoxing en ontzuring
  • Stimulering van energie
  • Vermindering spanning, stress en vermoeidheid.

Algemene informatie:

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk. Behandeling op locatie kunnen aangevraagd worden afhankelijk van beschikbaarheid. Behandelingen van het paard zullen altijd op eigen locatie zijn, voor optimaal resultaat. Behandelingen kunnen uit meerdere sessies bestaan, afhankelijk van de klachten.

De behandelingsduur bij ruiters is gemiddeld een uur, dit kan variëren door de intensiteit van de blokkades.

De behandelingsduur bij paarden is gemiddeld 90 minuten, dit kan variëren door de intensiteit van de blokkades.