Over mij

Welkom bij Guasha therapie & instructeur.

Mijn naam is Manon Engelbert. Sinds twee jaar ben ik bekend en betrokken met Guasha therapie. Als kind zijnde was ik al snel begaan met, en gek op paarden en ponys. Sinds mijn geboorte was ik betrokken met honden en paarden omdat mijn ouders er een aantal hobbymatig hielden. Op 3 jarige leeftijd begon ik te rijden op een lieve maar eigenwijze Shetlander en op 4 jarige leeftijd reed ik samen met mijn moeder al de eerste orientatie tocht.Toen ik 7 jaar oud was kochten mijn ouders een echte wedstrijd pony voor mij. Een prachtige maar zeer sterke pony, genaamd Marnix. Marnix was in zijn cariere al Nederlands kampioen M2 dressuur geweest. Zijn eigenarresse was inmiddels 18 jaar geworden en mocht dus niet meer meedoen bij de jeugd. Met veel pijn in haar hart heeft ze Marnix toen aan ons verkocht. Na een heftige leerperiode met Marnix zijn we samen ook wedstrijden gaan doen. Marnix was mijn professor, wat heb ik veel geleerd van mijn Pony. Ik reed met Marnix dressuurwedstrijden. En heb vele goede leerzame lessen gehad in de dressuur. Samen hebben we veel meegemaakt en stukje bij beetje vielen we ook in de prijzen.

Een leven zonder paarden kan ik mij niet meer voorstellen. Op mijn 21ste jaar kocht ik mijn paard Gabriëlla, een zwarte Friese merrie. Gabriella was nog onbeleerd. Samen met Gabriëlla ben ik op zoek gegaan naar een betere omgang in het opleiden. Om meer van paarden en vooral van de omgang met paarden te leren ben ik begonnen met diverse opleidingen. Een daarvan is Guasha. Ik kwam terecht bij Human and Horse Academy waar ik de opleiding instructeur Academische rijkunst en Guasha therapie voor mens en paard heb voltooid. Omdat ik zelf ook veel last van blokkades (nek- en schouderklachten) in mijn lichaam had, sprak mij de methode van Guasha erg aan. Vanwege deze klachten had ik veel hoofdpijn en regelmatig last van blaasontsteking. Sinds de eerste behandeling heb ik geen last meer van blaasontsteking en hoofdpijn gehad. Het sprak mij dan ook erg aan toen ik vernam dat deze therapie niet alleen toegepast kan worden op mensen, maar ook op paarden. Tijdens de opleiding ben ik ook gestart om Gabriella, mijn eigen paard te behandelen. Ook zei had een aantal blokkades, en na een aantal behandelingen maakte ze verbazingwekkende resultaten. Ze heeft er veel baat bij gehad. Nu ik volleerd Guasha therapeute en instructrice ben in de Academische rijkunst volgens de Human and Horse methode, wil ik graag ook anderen helpen met deze succesvolle methode. Mijn persoonlijke doel is dan ook om mens en paard op een harmonieuze wijze in balans te brengen . Soms resulteerd dat in een behandeling van het paard, soms ineen behandeling van de ruiter en soms in behandelingen voor beiden. Om mij verder te ontwikkelen als instructeur, en ook om met anderen ervaringen uit te wisselen volg ik elk jaar een aantal keer een Masterclass.

De volgende mastertrainingen woon ik regelmatig bij: Human and horse academy ( Academische rijkunst ) Bent Branderup ( Academische rijkunst ) Kelly de Geus (trainen aan de hand )